IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 31°
България
12:45 | 2 юли 2024
Обновен: 11:47 | 4 юли 2024

Валежи на много места в страната днес и утре

Ще има гръмотевични бури и градушки

По материала работи: Александър Дечев
Валежи на много места в страната днес и утре

Динамично време ни  очаква днес - водещ акцент остава горещото време, след минимални температури тази сутрин от 15° в Казанлък и 19° в София до 25° в Свищов. Максималните ще се  повишат с още около градус спрямо вчера и в районите с обявен жълт код ще са между 33° и 38°, в София около 33°.

В Западна и Централна България се очакват значителни валежи, гръмотевични бури и градушки, по-интензивни в северозападните части, където е в сила предупреждение от втора степен за количества до 65 л/кв.м.

Ще духа слаб до умерен вятър с посока от юг-югоизток, вечерта ще започне да се ориентира от северозапад, ще се усили и с него ще прониква по-хладен въздух.

През нощта в Западна и Централна България валежите и гръмотевичните бури ще продължат, но с тенденция към затихване. Валежната зона ще се премества на изток и утре валежи и гръмотевици се очакват главно в източната половина от страната и в Рило-Родопската област, респективно с предупреждение от първа и втора степен на опасност.

След обяд облачността ще се разкъсва и ще намалява до предимно слънчево. Вятърът ще се ориентира от северозапад, ще е умерен, в северозападните райони временно силен, а в Югоизточна България ще е с посока от североизток. Температурите ще се понижат и максималните ще са между 23° и 28°, в София около 24°.

Валежи ще има и по Черноморието, главно по южното крайбрежие ще прегърми, там има условия и за градушки. Ще духа умерен северозападен, на юг североизточен вятър.

Максималните температури ще са около 26°-28°. Температурата на морската вода е 25°-26°. Вълнението на морето ще бъде 2 бала, вечерта ще се усилва.

Ще вали и в планините, по-интензивно в Рило-Родопската област. Ще духа умерен северозападен, по най-високите и открити части югозападен вятър.

Предимно слънчево ще се задържи през следващите дни до края на седмицата, с повече облаци в четвъртък в Южна и Източна България, но главно в планините ще превали и ще прегърми. Температурите бързо ще се повишават и в неделя в повечето райони отново ще са над 30°.

        

Коментари

ELENA90 ( преди 2 дни )
В днешно време е трудно да се намери сериозен заем предвид няколкото измами, свързани с реклами в интернет. Но случайно попаднах на г-н DIDIER DELAFONTAINE, който ми помогна много при получаването на заем от 38 000 евро. Признавам, че в началото не бях склонен към това предложение, но в крайна сметка реших, че той е наистина сериозен и добродушен. . Горещо препоръчвам да се свържете с него, ако имате нужда от заем, можете да го намерите на: didierdf93 @gmail.com
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
rate down comment 0 rate up comment 0
Новини Варна