IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 32°
България
12:30 | 2 юли 2024
Обновен: 11:47 | 4 юли 2024

Върнаха 20 процента ДДС на фитнесите

По-ниската ставка обаче се запазва за ресторантьорите до края на годината

По материала работи: Александър Дечев
Върнаха 20 процента ДДС на фитнесите

Нови промени са приети във връзка с Дънака добавена стойност.

От 1 юли фитнесът става по-скъп, тъй като досегашното ДДС на залите от 9% отново се връща на 20%. По-ниската ставка обаче се запазва за ресторантьорите до края на годината. Темата коментираха в ефира на предаването "Твоят ден“ по NOVA NEWS Петър Ангелов от Българска асоциация за здраве и фитнес, председателят на Българската асоциация на заведенията Ричард Алибегов и данъчният експерт Николай Иванчев, пише Burgas24.

"Мярката действа от четири години, но реално я ползваме от две, тъй като голяма част от времето бяхме затворени или работехме в ограничения в условията на COVID-19", каза председателят на Българската асоциация на заведенията Ричард Алибегов.

Ангелов беше категоричен, че ДДС при фитнес услугите трябва да си остане 9%, а причината, която изтъкна е "грижа за общественото здраве с частни капитали“.

Иванчев обясни, че разликата от 9 до 20% влияе сравнително много върху печалбата на собствениците. Той допълни, че приходът от ДДС, който се генерира от фитнес сектора, е малък.

Коментари

ELENA90 ( преди 2 дни )
В днешно време е трудно да се намери сериозен заем предвид няколкото измами, свързани с реклами в интернет. Но случайно попаднах на г-н DIDIER DELAFONTAINE, който ми помогна много при получаването на заем от 38 000 евро. Признавам, че в началото не бях склонен към това предложение, но в крайна сметка реших, че той е наистина сериозен и добродушен. . Горещо препоръчвам да се свържете с него, ако имате нужда от заем, можете да го намерите на: didierdf93 @gmail.com
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
rate down comment 0 rate up comment 0
Новини Варна