IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 32°
България
12:15 | 2 юли 2024
Обновен: 11:47 | 4 юли 2024

Митничари откриха валута за над 1,1 млн. лв. в тайници на автобус

Ударът е на служителите на ГКПП "Капитан Андреево"

По материала работи: Александър Дечев
Митничари откриха валута за над 1,1 млн. лв. в тайници на автобус

Митнически служители на ГКПП "Капитан Андреево" откриха голямо количество недекларирана валута при проверка на пътнически автобус. Това съобщиха от Агенция "Митници".

Около 22:50 часа на 30.06.2024 г. на гранични пункт пристигнал автобус с турска регистрация, пътуващ от Румъния през България за Турция. В превозното средство, управлявано от турски гражданин, пътували още един шофьор, стюарда и девет пътници.

Автобусът бил отклонен за щателна проверка. При проверка с рентген били установени необичайни плътности около леглото за почивка на водачите.

При последвалия физически контрол митническите служители открили два специално изградени тайника. В тях имало укрити пакети, съдържащи еврови и доларови банкноти с различен номинал. Общо недекларираните валутни средства са 514 000 евро и 60 000 долара с левова равностойност 1 114 917.82 лева.

По случая е образувано досъдебно производство от разследващ митнически инспектор под надзора на Района прокуратура-Хасково-Териториално отделение-Свиленград.

Коментари

ELENA90 ( преди 2 дни )
В днешно време е трудно да се намери сериозен заем предвид няколкото измами, свързани с реклами в интернет. Но случайно попаднах на г-н DIDIER DELAFONTAINE, който ми помогна много при получаването на заем от 38 000 евро. Признавам, че в началото не бях склонен към това предложение, но в крайна сметка реших, че той е наистина сериозен и добродушен. . Горещо препоръчвам да се свържете с него, ако имате нужда от заем, можете да го намерите на: didierdf93 @gmail.com
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
rate down comment 0 rate up comment 0
Новини Варна