IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 29°
България
14:15 | 1 юли 2024
Обновен: 13:08 | 3 юли 2024

Предупреждение за торнадо в България утре

Ше се оформи и огромен температурен контраст между Северозападна и Югоизточна България

По материала работи: Александър Дечев
Предупреждение за торнадо в България утре

През следващото денонощие се очаква по студен фронт, атмосферата ще се лабилизира. Процесите ще са изключително интензивни, като някои от тях ще се развиват и предфронтално, но все още до обед локално, предупреждават от MeteoBulgaria.

През нощта срещу вторник ще превали и прегърми на места в Дунавската равнина. Още от сутринта мощна купеста и купесто-дъждовна облачност ще се развива над Северозападна, а по-късно и из Централна България. Значителни и по-повсеместни валежи с локални наводнения, бурен/ураганен вятър и средни към едри градушки се очакват следобед и вечерта, когато клетките ще се групират в големи системи от бури.

В Централна Северна България (Плевенско, Ловешко, че даже Великотърновско), но без да се изключват напълно други населени места на север от Балкана, вероятността за суперклетки е най-голяма, като главно там те може да възпроизведат торнадо! По линията на фронта ще се оформи и огромен температурен контраст между Северозападна и Югоизточна България.

Коментари

Новини Варна