IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 26°
България
16:45 | 29 юни 2024
Обновен: 20:59 | 1 юли 2024

Пеевски: Новото начало за ДПС е факт. Който не го разбира, остава в миналото

Структурата в Пловдив - област е свалила доверието си от дългогодишния депутат Рамадан Аталай

По материала работи: Слав Велев
Пеевски: Новото начало за ДПС е факт. Който не го разбира, остава в миналото

Снимка: ДПС

Новото начало за ДПС е факт. Който не го разбира, остава в миналото. За нас най-важен е гласът на хората и волята на структурите. На изборите показахме, че можем да се вслушваме в хората и те ни дадоха своето доверие. Имаме енергията и волята да следваме евроатлантическия път на страната си и сме непримирими в отстояването им, независимо от провокациите. Кметовете на ДПС са тези, които провеждат политиките на ДПС и са сред хората, заедно с партийните ни структури, затова те са нашия лакмус за посоката и действията ни.

С тези думи председателят на ДПС Делян Пеевски започна работната среща с общинските кметове от ДПС.

В срещата участваха още заместник - председателите на ДПС и парламентарната група на ДПС, народни представители и членове на ЦОБ на ДПС.

Бяха обсъдени резултатите от отминалите парламентарни избори, оценката и очакванията на хората за политическите процеси на национално ниво, както и специфичните проблеми на отделните общини и населени места, за чието разрешаване хората разчитат на подкрепа от централната власт.

Изненадващи смени в ръководството на ДПС в последните дни.

Структурата на ДПС в Пловдив - област е свалила доверието си от дългогодишния депутат Рамадан Аталай, който беше водач на листата в района за последните няколко вота. Аргументът е - слаби изборни резултати.

От местната структура настояват Аталай да напусне парламента. Ще предложат и на националното ръководство да свали доверието си от него.

В четвъртък парламентарната група на ДПС изключи Айсел Руфад, която беше заместник-председател на ДПС.

Тя беше свалена и от поста си на областен председател на движението в Шумен. Руфад реши да остане в парламента като независим депутат.

А ден преди това Филиз Хюсменова подаде оставка като народен представител. Като причина тя посочи ниския резултат на движението във Варна, където водеше кандидатската листа.

Коментари

Новини Варна