IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 31°
България
13:00 | 29 юни 2024
Обновен: 14:54 | 1 юли 2024

Проверяващи от 4 институции плъзнаха по плажовете

Стартираха съвместните проверки на Министерството на туризма с КЗП, НАП и Икономическа полиция

По материала работи: Слав Велев
Проверяващи от 4 институции плъзнаха по плажовете

170 проверки на българските плажове са извършени от МТ от началото на летния туристически сезон/Снимката е илюстративна: БГНЕС/АРХИВ

Стартираха и съвместните проверки на Министерството на туризма заедно с КЗП, НАП и Икономическа полиция. До момента са проверени 17 обекта, разположени на българските плажове.

Министерството на туризма е съставило общо 4 акта за установяване на административно нарушение /АУАН/.

КЗП са съставили 17 констативни протокола, като при проверките са констатирани осем нарушения, за които по-късно ще бъде наложено административно наказание. От НАП също са установили нарушения.

Съвместните проверки на контролните органи и институции ще продължават през целия летен туристически сезон. Целта е както спокойното и безопасно протичане на сезона за туристите, така и да не се допускат нелоялни търговски практики, за да бъде защитен туристическият продукт.

Общо 170 проверки са извършени от Министерството на туризма на българските плажове от началото на летния туристически сезон. От 1 юни 2024 г. досега при проверките, извършени от екипите на Министерството на туризма, са съставени 6 писма с предупреждения до концесионери и наематели заради установени нарушения. Нарушенията са: завишени цени на шезлонги и чадъри, липса или по-малък брой спасители, липса на медицински лица и оборудване, непредставени договори с Подвижен реанимационен екип. Сред установените нарушения има още липса на документи за извършена обработка ДДД срещу комари и кърлежи, лошо ниво на хигиената и липса на указателни табели. Няма наложени неустойки.

Коментари

Новини Варна