IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 31°
България
11:59 | 29 юни 2024
Обновен: 12:48 | 1 юли 2024

РИОСВ – Варна не откри нарушение при снимките на ТВ риалити край Шабла

Не е установено увреждане на пясъчни дюни, както и сеч на дървета и унищожаване на защитени видове растения и животни

По материала работи: Слав Велев
РИОСВ – Варна не откри нарушение при снимките на ТВ риалити край Шабла

Експерти на РИОСВ-Варна са извършили проверка във връзка с постъпил сигнал за нарушения на екологичното законодателство относно провеждане на телевизионния формат „Игри на волята“ на територията на Община Шабла.

Проверката е по издаденото Решение №ВН 14 - ОС /2024 г. за преценяване на вероятната степен на отрицателно въздействие, както и писмо по чл. 2, ал. 2 от Наредбата за ОС за имоти в землището на с. Езерец, с. Дуранкулак и с. Ваклино, община Шабла, с което се съгласуват дейности, предмет на проекта.

При извършената проверка на терен не е установено увреждане на пясъчни дюни, както и сеч на дървета и унищожаване на защитени видове растения и животни. В района на площадките - предмет на игрите, не е установено нерегламентирано замърсяване с отпадъци. На площадките има разположени химически тоалетни. На и около площадките не са констатирани огнища със запалени огньове. Не са установени нарушения на режимите на защитени зони.

Коментари

Новини Варна