IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 23°
България
13:45 | 28 юни 2024
Обновен: 20:18 | 30 юни 2024

Много жега през почивните дни

Температурите ще надскочат 35 градуса

По материала работи: Слав Велев
Много жега през почивните дни

Слънчево ще бъде през почивните дни и отново горещо с максимални температури в неделния ден над 35°.

И днес в източната половина на страната ще е предимно слънчево, с умерен североизточен вятър. Максималните температури в последният ден от работната седмица ще бъдат между 27° и 34°, в София – около 27°. В западната половина от страната обаче ще има райони с валежи и гръмотевици.

По-голяма вероятност за интензивни явления и опасност от градушки има главно в Югозападна България и област София.

Утре ще бъде слънчево с повече облаци над източната половина от страната и планинските райони, но ще бъде почти без валежи. Максималните температури ще бъдат между 30° и 35°, в София - около 29°.

Ще духа слаб, в Източна България и по Черноморието - умерен североизточен вятър. Максималните температури на морския бряг ще бъдат от 26° до 30°. Температурата на морската вода е 24°-25°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

В планините ще бъде много ветровито, с умерен и силен, също североизточен вятър. Ще бъде слънчево, с малка вероятност за изолирани следобедни превалявания.

Повишение на температурите в съботния ден и навсякъде на Балканите. В по-голямата част от полуострова ще бъде предимно слънчево, с превалявания след обяд в планинските райони.

Не само през почивните дни, слънчево ще бъде у нас и в понеделник и още по-горещо. През следващите дни отново ще има райони с проливни валежи и гръмотевични бури, а температурите ще се понижават.

Коментари

Новини Варна