IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 26°
България
11:00 | 28 юни 2024
Обновен: 15:14 | 30 юни 2024

Бойко Борисов: Няма да се учудя, ако кметът Васил Терзиев сам си тръгне

Лидерът на ГЕРБ призова депутатите да се съсредоточат върху мнозинство или начин на работа в парламента

По материала работи: Слав Велев
Бойко Борисов: Няма да се учудя, ако кметът Васил Терзиев сам си тръгне

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов призова депутатите да се съсредоточат върху мнозинство или начин на работа в парламента. Той коментира заявката на парламентарната група на "Продължаваме промяната - Демократична България" (ПП-ДБ) от днес, че ще внесат отново правилата за избор на членове на новото ръководство на антикорупционната комисия.

По думите на Борисов, за да се случат законодателни промени трябва да се изберат първо комисии в парламента, без те да минат през тях - не може да стане нищо, пише БТА.

Начинът, по който ПП-ДБ предлагат да се избират членове на антикорупционната комисия – чрез номинационна независима комисия, по думите му, е най-вероятно някоя тяхна комисия. "Те независими нямат от това, което досега съм видял", коментира Борисов.

За казуса с Андрей Гюров, подуправител на БНБ, за когото вчера антикорупционната комисия установи несъвместимост със заеманата длъжност, той посочи, че това е рискът да се издигат партийни членове за шефове на неутрална институция. Помните, че ние застанахме зад Димитър Радев за гуверньор, той дойде от Международния валутен фонд (МВФ) от САЩ – чисто, за да може държавата, съответно тази най-голяма финансова институция, която работи с Европейската централна банка (ЕЦБ), да има брилянтен директор, допълни Бойко Борисов.

Като вижда как не владее изобщо материята, а това, което направиха, само предизвиква нов хаос - няма да се учудя, ако кметът Васил Терзиев сам си тръгне, коментира лидерът на ГЕРБ.

На въпрос знае ли каква е позицията на България за срещата на върха на НАТО, приета от Министерския съвет, той каза, че доколкото знае тя е въз основа на решението на Народното събрание за помощта за Украйна, приетите декларации, гласувани заедно с ПП-ДБ, ДПС. Да я разсекретят, призова лидерът на ГЕРБ.

Когато съм във Вашингтон, винаги съм бил в Белия дом, посрещали са ме с топовни салюти, подчерта той.

Коментари

анонимен ( преди 2 дни )
Ми той и варненския трябва да си ходи. Такава некадърност не е имало от години. Града тъне в мизерия. Центъра на града е изоставен. Уж рева против предишния, взе изборите (щото варненци са воказани ***), но ремонта на ул. ПРИЛЕП още не е мръднал. Трагедия. Все се допитва уж до хората и цялото управление е от Фейсбук с няколко платени клакьорки бабички и лелки
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
rate down comment 0 rate up comment 0
Новини Варна