IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 19°
България
11:19 | 26 юни 2024
Обновен: 12:56 | 27 септември 2024

ИТН на консултациите: Предлагаме експертен кабинет с третия мандат

Доверието в избирателите трябва да се върне от политическите партии и това може да стане със спазването на думата им, каза Тошко Йорданов

По материала работи: Слав Велев
ИТН на консултациите: Предлагаме експертен кабинет с третия мандат

Кадър и ВИДЕО: БНТ

Предлагаме експертен кабинет с третия мандат. Има и вариант президентска република, заяви Тошко Йорданов по време на консултациите за съставяне на правителство при президента Румен Радев.

Доверието в избирателите трябва да се върне от политическите партии и това може да стане със спазването на думата им, каза той. 

Според Йорданов избирателната активност на последните избори е ужасяващо ниска. Има сериозни съмнения колко всъщност са гласоподавателите в България. Недоумяваме защо избирателните списъци не се актуализират, коментира Йорданов и заяви, че има отлив от политиката, за което не са виновни българските граждани.

„Ниската избирателна активност постави редица предизвикателства пред българската политическа система, пред партиите. Обърка и много прогнози. Но в същото време големият проблем е, че поставя под въпрос легитимността на самите държавни институции. На тези консултации обсъждаме основно съставянето на кабинет с първия, с втория мандат. Но вие първи повдигнахте темата за третия мандат, в която вече се включиха и други партии".

Това заяви президентът в началото на консултациите с ИТН за съставяне на редовен кабинет. И попита представителите на ИТН за конкретика по предложението им за „програмно правителство от експерти с широка парламентрана подкрепа с третия мандат”.

Коментари

Новини Варна