IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 23°
България
11:15 | 25 юни 2024
Обновен: 19:43 | 29 юни 2024

БСП при президента: Имаме зрелостта да се опитаме да бъдем проводник на диалог (ВИДЕО)

Готови сме да работим за експертен кабинет с третия мандат, заяви Борислав Гуцанов

По материала работи: Слав Велев
БСП при президента: Имаме зрелостта да се опитаме да бъдем проводник на диалог (ВИДЕО)

Петата политическа сила БСП е на консултации при президента Румен Радев за съставяне на правителство. На „Дондуков” 2 представителят на партията Атанас Зафиров заяви, че ще опитат да бъдат проводник на диалог и балансьор в тази сложна ситуация.

Готови сме да работим за експертен кабинет с третия мандат. Това заяви председателят на ПГ на БСП Борислав Гуцанов на консултациите при президента.

"По време на консултациите се очертаха няколко възможни подхода за разплитане на политическия възел - от правителство на малцинството, през експертно програмно правителство и от днес предложението - ясно изразена анти ГЕРБ-СДС коалиция", каза президентът Румен Радев в началото на консултацията.

"Има около 15 такива тефтерчета от безкрайните разговори при консултациите, които водихме тези две години, което е илюстрация на тази ужасяваща политическа криза, в която се намира в момента българското общество. Това преди всичко е криза на доверие. Кризата на доверие ясно се илюстрира с ниската избирателна активност", подчерта Атанас Зафиров.

Той коментира сложната геополитическа ситуация и напрежението със Северна Македония на фона на изразена изразена антибългарска реторика.

"В тази тежка ситуация пред нас има два пътя - единият път е много удобен да бъдем странични наблюдатели на това, което се случва, да заемем удобна роля на опозиция, от която нищо не зависи. Другият път е да се опитаме да участваме в тези процеси, като сме реалисти и сме наясно с резултата, който получихме на тези избори. Нашите колективни органи са категорични - с ГЕРБ няма да участваме под никаква форма с никакво управление. Понесохме болезнено тези резултати на фрагментиране на лявото политическо пространство. Започнахме нашата промяна на консолидация в лявото. В същото време като партия с голям опит сме длъжни да предложим по-различен подход. Продължаваме да смятаме, че в момента изборите не са добро решение и трябва да работим за формиране на една разумна пробългарска изпълнителна устойчива българска власт. Имаме зрелостта да бъдем проводник на такъв диалог и балансьор на тази сложна ситуация", каза още Зафиров.

Коментари

Новини Варна