IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 17°
България
15:00 | 22 юни 2024
Обновен: 14:16 | 4 октомври 2024

Министър спешно проверява качеството на морската вода в Албена и Кранево

Изследванията по микробиологични показатели се очаква да бъдат готови в неделя

По материала работи: Слав Велев
Министър спешно проверява качеството на морската вода в Албена и Кранево

Снимка: Радио Варна

Качеството на морската вода в Албена и Кранево е в нормите. Това стана ясно днес след проверка в присъствието на служебния министър на околната среда и водите Петър Димитров.

Тя бе спешно разпоредена във връзка с аварията на колектора на Пречиствателната станция за отпадни води в добричкия курорт. Изследванията по микробиологични показатели, които се извършват от Регионалната здравна инспекция в Добрич, се очаква да бъдат готови утре.

Спрямо нормите за добро качество на черноморските води изследванията от днес са малко под нормите, като причината е в намаления кислород поради високата температура на водата, посочи директорът на Басейновата дирекция „Черномрски район“ Явор Димитров.

Служебният министър на околната среда и водите Петър Димитров увери, че се работи усилено за отстраняването на аварията и уточни, че не става въпрос за пречистване на отпадъчни води, а за заустване на води след пречистване.

За ремонтни дейности на пречиствателната станция Албена са предвидени 13 милиона лева, а за дълбоководното заустване още 8 милиона лева.

Коментари

Новини Варна