IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 24°
България
12:47 | 14 юни 2024
Обновен: 08:51 | 16 септември 2024

Български кмет загина при инцидент с тротинетка

Петър Ненов е открит късно снощи в канавка в безпомощно състояние

По материала работи: Слав Велев
Български кмет загина при инцидент с тротинетка

Кметът на хисарското село Ново Железаре Петър Ненов е загинал при инцидент, съобщи Анелия Влахкинова от Областната дирекция на МВР в Пловдив, цитирана от БТА. 

Снощи, около 21:00 часа, е получен сигнал, че в канавка на пътя между селата Старо Железаре и Паничери е забелязан мъж в безпомощно състояние. Пристигналите на място полицейски служители и екип на спешна медицинска помощ са констатирали и установили смъртта на човека. Полицейските служители от Хисаря са направили оглед на произшествието, на място е намерено и електрическо индивидуално превозно средство - електрическа тротинетка. По Случая е образувано досъдебно производство, причините за смъртта предстои да бъдат изяснени.

"Какво можем да кажем в този тежък момент? Беше мой приятел с най-голямото сърце и най-широката душа", коментира просълзена бившата кметица на община Хисаря инж. Пенка Ганева, цитирана от Блиц. 

Загиналият снощи кмет на село Ново Железаре караше пети мандат, като последните пъти бе избран от квотата на ГЕРБ. От общинската структура на ГЕРБ-Хисаря също изказаха съболезнования и написаха: "Петър Ненов ще остане в сърцата ни като добър, весел и всеотдаен човек. Почивай в мир, приятелю."

Настоящият кмет на Хисаря Ива Вълчева изрази своите огромни съжаления за случилото се и каза: "Това не биваше да става. Поклон пред паметта му". 

Коментари

Новини Варна