IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 19°
България
10:00 | 11 юни 2024
Обновен: 03:08 | 8 септември 2024

БЧК започва раздаването на храни и хигиенни продукти

Помощта ще получат над 618 000 уязвими български граждани

По материала работи: Слав Велев
БЧК започва раздаването на храни и хигиенни продукти

Снимката е илюстративна: Черно море/АРХИВ

Българският Червен кръст (БЧК) започва раздаването на храни и хигиенни продукти, които ще достигнат до над 618 хил. уязвими български граждани, съобщиха от пресцентъра на организацията. 

Предоставянето на помощта е в изпълнение на операция „Подкрепа“ по Програма „Храни и основно материално подпомагане“ на Агенцията за социално подпомагане (АСП), съфинансирана от Европейския социален фонд плюс.

Пакетите съдържат два вида месни консерви - говеждо месо и говежди кюфтета и девет вида хигиенни продукти: тоалетен сапун, шампоан, паста за зъби, четка за зъби, тоалетна хартия, перилен препарат, препарат за под, препарат за съдове и за момичетата на възраст от 15 до 29 години е предвидено предоставянето на дамски превръзки. Продуктите са закупени от АСП. 

Едночленните и двучленните семейства ще получат по един артикул от посочените продукти, а тричленните и по-големите семейства – по три артикула. 

Раздаването ще се извършва от служители и доброволци на БЧК в 308 временни пункта в цялата страна и ще продължи от днес до 31 юли. Всеки правоимащ гражданин ще получава полагащите му се продукти срещу документ за самоличност и подпис.

Списъците с подлежащите на подпомагане лица се изготвят и предоставят на БЧК от АСП, която е Управляващ орган на Програмата за храни и основно материално подпомагане – операция „Подкрепа“. Подробният график за раздаване на хранителните и хигиенните продукти по програмата е публикуван тук.

В периода 3 април - 7 юни БЧК раздаде над 5000 тона храни на над 618 000 уязвими български граждани. Хранителните пакети съдържаха 15 вида продукти като олио, ориз, брашно, захар, леща, спагети, лютеница, конфитюр и други. 

Коментари

IVAN1 ( преди 2 месеца )
В днешно време е трудно да се намери сериозен заем предвид няколкото измами, свързани с реклами в интернет. Но случайно попаднах на г-н DIDIER DELAFONTAINE, който ми помогна много при получаването на заем от 38 000 евро. Признавам, че в началото не бях склонен към това предложение, но в крайна сметка реших, че той е наистина сериозен и добродушен. . Горещо препоръчвам да се свържете с него, ако имате нужда от заем, можете да го намерите на: didierdf93 @gmail.com
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
rate down comment 0 rate up comment 0
Новини Варна