IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 27°
България
10:00 | 7 юни 2024
Обновен: 19:52 | 30 юни 2024

Влакът, който блъсна и уби човек, се е движил със 110 км/ч

Двамата работници са обслужвали железния път

По материала работи: Слав Велев
Влакът, който блъсна и уби човек, се е движил със 110 км/ч

Със 110 километра в час се е движил бързият влак, блъснал работник и ранил друг на жп линията в Плевенско. Това съобщи инж. Бойчо Скробански от Националния борд за разследване на произшествия във въздушния, водния и железопътния транспорт, цитиран от БТА. 

По-рано от МВР съобщиха, че е станала тежка жп катастрофа в района язовир "Горни Дъбник". Двама души са били блъснати от влак, като единият е загинал. От Национална компания "Железопътна инфраструктура" (НКЖИ) уточниха, че инцидентът е станал с двама техни служители, които по това време са работели на железния път.

Инж. Бойчо Скробански обясни, че около 22:00 часа снощи подбивна машина, поддържаща железния път, заминава от гара Телиш към междугарието Телиш-Горни Дъбник. "Тя спира на определеното място за работа. От машината слиза технически ръководител и главен инженер на жп секцията във Враца. В този момент по съседния път №2 преминава бърз влак със скорост около 110 км/час помита техническия ръководител и го убива на място", добави Скробански.

Той обясни, че локомотивният машинист предприема бързо спиране, на около 700-800 метра спирачен път. "Вторият служител от въздушната струя е завъртян леко, натъртен е и с охлузвания. Жив е и адекватен. Оказана му е спешна медицинска помощ в болницата в Плевен", каза още Скробански.

Коментари

Новини Варна