IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 29°
България
13:39 | 3 юни 2024
Обновен: 15:00 | 5 юли 2024

Кандидат за депутат се оплака: В Каварна купуват гласове

Той настоява за проверка на 16 лица, които опрощавали заеми от фирми за бързи кредити срещу вот

По материала работи: Слав Велев
Кандидат за депутат се оплака: В Каварна купуват гласове

Сигнал за купуване на гласове в община Каварна за предстоящите парламентарни избори е подаден до МВР. Автор на сигнала е кандидат за депутат. В него се настоява за проверка на 16 лица, а подозренията са, че срещу осигуряване на гласове се опрощават заеми от фирми за бързи кредити.

В сигнала, изпратен до МВР, се посочва, че при обиколка в област Добрич най-често споделяните притеснения на хората са, че забелязват множество опити за спечелване на подкрепа с предоставяне на материални стимули. Получена е също информация и за агитация за гласуване за определена партия на хора по списъци, предоставени от фирми за бързи кредити. Авторът на сигнала, кандидат за депутат, настоява информацията на свидетелите да бъде проверена. Получени са били сведения за акция по купуване на гласове от последните дни в селата Белгун, Септемврийци, Раковски и Челопечене, община Каварна.

Коментари

Новини Варна