IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 29°
България
13:30 | 3 юни 2024
Обновен: 18:11 | 5 юли 2024

Откриха две наркооранжерии в бивш животновъден комплекс край Тервел

Оборудване е намерено и в частен имот в с. Владимирово, а 119 саксии са установени в Бенковски

По материала работи: Слав Велев
Откриха две наркооранжерии в бивш животновъден комплекс край Тервел

Снимка: ГДБОП

Две наркооранжерии са разкрити при специализирана операция, реализирана по разпореждане на главния секретар на МВР главен комисар Димитър Кангалджиев на територията на област Добрич. Задържани са трима мъже, установено е и оборудване за изграждане на още една оранжерия. Операцията за противодействие на престъпления, свързани с наркотични вещества, е извършена от криминалисти и разследващи полицаи от Добрич, Тервел, Варна, служители на ГДБОП и експерти от Научно-техническа лаборатория.

В хода на специализираната операция на 31 май и 1 юни е проверен бивш животновъден комплекс в района на град Тервел, където в халета са открити две помещения, обособени за отглеждане на растения от рода на конопа. Иззети са 102 саксии с растения от рода на конопа, достигнали различен стадий на развитие, както и високотехнологично оборудване за развитие на наркокултурата. Открито е и помещение, пригодено за сушилня, откъдето са иззети 2 кг суха тревна маса канабис.

Оборудване за изграждане на наркооранжерия е открито и в частен имот в с. Владимирово.

Други 119 саксии с наркотично растение са установени при претърсване на  гориста местност в землището на с. Бенковски.

Задържани са трима мъже – на 46, 33 и 68 години. С постановление на прокуратурата те са привлечени в качеството на обвиняеми, на 68-годишният е наложена мярка „подписка“, а за останалите двама - предстои внасяне на искане за  налагане на мярка за неотклонение „задържане по стража“.

Работата по случая продължава под наблюдението на прокуратурата.

Коментари

Новини Варна