IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 18°
България
12:00 | 2 юни 2024
Обновен: 17:11 | 3 юли 2024

Чужденци изваяха лика на Ботев на плажа

Двамата започнали да ваят скулптурата преди дни, за да бъде изцяло готова за днешния 2 юни

По материала работи: Слав Велев
Чужденци изваяха лика на Ботев на плажа

Снимка: БНТ

Ликът на Христо Ботев от пясък се появи на бургаския плаж. Творбата е дело на чужденците Пол и Реми Хогард и е по повод 148 години от смъртта на поета и революционер.

Двамата започнали да ваят скулптурата преди дни, за да бъде изцяло готова за днешния 2 юни. С нея искат да покажат признателността си към подвига на българския герой, предаде БНТ.

Макар Пол да е от Великобритания, а Реми от Нидерландия, двамата от години живеят в България и припознават страната ни като свой дом. Те отбелязват почти всеки български празник или важна дата като правят тематична пясъчна скулптура, която да радва минувачите по крайбрежната алея в Бургас.

Коментари

didier93 ( преди 1 месец )
В днешно време е трудно да се намери сериозен заем предвид няколкото измами, свързани с реклами в интернет. Но случайно попаднах на г-н DIDIER DELAFONTAINE, който ми помогна много при получаването на заем от 38 000 евро. Признавам, че в началото не бях склонен към това предложение, но в крайна сметка реших, че той е наистина сериозен и добродушен. . Горещо препоръчвам да се свържете с него, ако имате нужда от заем, можете да го намерите на: didierdf93 @gmail.com
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
rate down comment 0 rate up comment 0
Новини Варна