IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 18°
България
13:00 | 31 май 2024
Обновен: 04:40 | 7 септември 2024

Приключиха авиационните третирания срещу марокански скакалец

Пръсканията са били на територията на пет общини в област Кърджали

По материала работи: Слав Велев
Приключиха авиационните третирания срещу марокански скакалец

Марокански скакалец

В периода от 25.05-30.05.2024 г. се извършиха авиационни третирания срещу марокански скакалец на територията на пет общини в област Кърджали - общ. Черноочене, общ. Кърджали, общ. Джебел, общ. Кирково и общ. Момчилград.

В кратки срокове Областната администрация Кърджали и Областната дирекция по безопасност на храните (ОДБХ) – Кърджали създадоха организация и незабавно предприеха действия за спешно извеждане на растително защитни мероприятия върху засегнатите площи. Общо обработените са 19 851 дка.

Наблюденията, извършени от инспекторите и експертите по растителна защита, след проведените третирания, показаха, че е постигнат добър ефект от прилагането на избрания продукт. Не се наблюдава въздействие върху нецелевите организми.

Празните опаковки от използвания продукт за растителна защита са събрани и предадени по съответния ред, съгласно Системата за събиране и управление на опаковки от продукти за растителна защита.

На основание постъпилата информация от останалите ОДБХ, към момента на територията на страната няма установено намножаване на марокански скакалец, което да налага прилагане на спешни мерки.


 


 


 

Коментари

Новини Варна