Варна 19°
fallback
България
15:31 | 21 май 2024
Обновен: 03:14 | 8 септември 2024

Главчев от парламентарната трибуна: Пенсиите ще бъдат увеличени от 1 юли 2024 година с 11%

Решението е взето от Надзорния съвет на НОИ с 16 гласа

По материала работи: Слав Велев

Служебният премиер Димитър Главчев излезе на парламентарната трибуна по време на днешното извънредно заседание на Народното събрание.

"Пенсиите, отпуснати до 31 декември 2023 година, ще бъдат увеличени от първи юли с 11 процента", увери той и подчерта, че решението за увеличаване на пенсиите е взето от Надзорния съвет на НОИ с 16 гласа.

"Пенсиите ще бъдат увеличени от 1 юли 2024 година с 11%. Вие забелязвате, че единственото, което може да направи министър-председателят, да речем, е да призове участниците в Надзорния съвет да гласуват за определен процент и аз го направих.

Не знам защо сте го пропуснали. Но това са, пак да кажа, за 10 човека - останалите шест, които са гласували, са представители на работодателски и на синдикални организации. Там не виждам по какъв начин може да повлияе министър-председателят".

Депутати от една от парламентарните групи са внесли проект на решение, с което да задължат правителството да подкрепи решението на Надзорния съвет на НОИ за повишение на пенсиите с 11 %.

Автор на статията:
Слав Велев
вдиган пенсиите размер на пенсиите в България пенсионери в българия увеличение на пенсиите 11 процента увеличение на пенсиите Димитър Главчев пенсии парламент пенсии
0 коментара
fallback
fallback