IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 20°
България
07:35 | 17 май 2024
Обновен: 23:49 | 2 юли 2024

Осъден за убийство полицай се барикадира в дома си, по-късно се предаде

Венцислав Караждов трябва да влезе до живот в затвора за убийството на родителите си

По материала работи: Слав Велев
Осъден за убийство полицай се барикадира в дома си, по-късно се предаде

Кадър: БНТ

Цяла вечер полицай от Пловдив се беше барикадирал въоръжен в дома си. Мъжът беше осъден на доживотен затвор за убийството на родителите му. Рано тази сутрин бусове на Жандармерията и СОБТ се изтеглиха от мястото. Венцислав Караждов е бил отведен, след като се предал доброволно, потвърди за NOVA адвокатката му. Знак е накарал полицая да се предаде на органите на реда, допълни тя.

При задържането на мъжа не са използвани помощни средства, посочи на брифинг директорът на ОДМВР-Пловдив Георги Чергов. Оръжие или взривни устройства не са открити нито у него, нито в дома му.

През цялото време мъжът твърдеше, че е невинен и не възнамерява да влезе в затвора за престъпление, което не е извършил. С него разговаряха и психолози.

През 2016 г. телата на родителите на осъдения бяха намерени безжизнени след спор за имот. Те водили дело със сина си, което спечелили.

Коментари

Новини Варна