IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 23°
България
15:51 | 5 април 2024
Обновен: 13:31 | 16 септември 2024

Ново 20: Коцев оттегля оставката си като главен секретар на МВР

Тя била провокирана и подадена под огромен психологически и морален натиск, заяви той

По материала работи: Слав Велев
Ново 20: Коцев оттегля оставката си като главен секретар на МВР

Живко Коцев оттегля подадената си оставка като главен секретар на МВР. Това обяви самият той на брифинг в МС. 

"Заставам пред вас с ясното съзнание и воля да оотегля своятаподадена оставка. Оставка, която е провокирана и подадена под огромен психологически и морален натиск. Виждам какво се случва в системата на МВР. Аз самият съм служител повече от 30 години и кариерата ми е преминала изцяло в правоохранителните структури", заяви той. 

"Срещу мен се развива изключително грозна кампания. Срещу мен седи сериозна армия, която желае да ме дискредитира като личност, като професионалист - мен и моите близки", каза Живко Коцев.

"Очаквам всичко. Освен това днес забелязах, че моята оставка за напускане на системата на министерството бе използвана като аргумент за оставането на Калин Стоянов на поста министър на вътрешните работи. Това обстоятелство ме ангажира задължава да се върна и са работя, да си изпълнявам служебните задължения".

Стана ясно още, че Коцев се е срещал и с президента Румен Радев, който е наясно със случая. Затова премиерът и президентът са се разбрали, че няма да се придвижи процедурата по освобождаването на Живко Коцев от поста главен секретар на МВР.

"Президентът знае и е съгласен, че при тези обстоятелства не е редно", заяви Денков, цитиран от БНТ.

Коцев отказа да назове кой от прокуратурата го е подлагал на натиск и обясни, че на 3 април е бил призован като свидетел по наказателно производство. Явил се в Антикорупционната комисия и прокуратуата, след което офисът му и домът му били претърсени.

"Това, което се твърди за колосални финансови парични следства и други нелепи твърдения, не отговаря на истината".

Коментари

Новини Варна