IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 23°
България
15:40 | 1 април 2024
Обновен: 11:08 | 20 септември 2024

Арестуваха участници в нощни гонки на пътя Варна-София

Разпитаха над 20 души

По материала работи: Слав Велев
Арестуваха участници в нощни гонки на пътя Варна-София

Снимката е илюстративна: АРХИВ

Участници в нощни гонки с автомобили на пътя Варна-София са задържани от полицията във Велико Търново. Незаконното състезание се е провеждало в участъка до село Леденик. Организацията се е осъществявала в затворени групи в социалните мрежи.

Установени са 20 участници в гонките, като двама са задържани.

Полицейската операция е проведена след множество публикувани в интернет клипове на млади шофьори, преминаващи с висока скорост по главния път.

„Проведе се специализирана полицейска операция. Целта беше установяване на нерегламентирани гонки. На място бяха установени два автомобила с водачите им, които непосредствено извършваха такива действия. Отделно още 20 други лица, които участват под различна форма в тези гонки, като наблюдатели и отцепки”, заяви полицейският служител Пенчо Христов, цитиран от NOVA.

По думите му всички лица са били заведени в районното управление и разпитани. Двамата шофьори, които са заловени по време на гонките, са задържани за срок от 24 часа и са им съставени актове.

Всички събрани материали ще бъдат изпратени към прокуратурата. Полицията призовава гражданите да подават сигнали, когато станат свидетели на такива деяния.

Коментари

Новини Варна