IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 17°
България
16:25 | 23 юни 2015
Обновен: 19:57 | 9 септември 2024

Огледаха около къщата на стрелеца от Лясковец

Магистратите влязоха в дома на съседка

По материала работи: Златина Добрева
Огледаха около къщата на стрелеца от Лясковец

Снимка darik

 

Съдебният процес срещу стрелеца от Лясковец Петко Петков днес продължи с оглед на мястото край къщата в родния му град.

Целта беше да се установи достоверността на показанията на свидетелка по делото. Жената е съседка на Петков и твърди, че в злополучната сутрин на 14 март 2014 г., когато се разрази кървавата акция в Лясковец, е видяла от терасата на жилището си убийството на командоса Емил Шарков. Комшийката заявила пред съда, че е наблюдавала престрелката от 30 м разстояние.

В огледа на мястото участваха трите съдийки от съдебния състав на Окръжния съд във Велико Търново, двама прокурори и съдебни заседатели. На експертната процедура присъства и 54-годишният стрелец. Неговите адвокати оспориха твърденията на съседката като недостоверни и съдия Мая Маркова реши да бъде направен оглед на място.

Магистратите влязоха в дома на жената и установиха, че от балкона на втория етаж на къщата има пълна видимост към кооперацията на Петков. Направени бяха замервания с лазерна ролетка, която обаче не успя да отчете правилно разстоянието между двете сгради и се наложи да бъде разпъвана обикновена ролетка. С нея бяха фиксирани 83.20 м, което не кореспондира с твърденията на очевидката. Според съдия Маркова обаче от балкона й е имало много добра пряка видимост, съобщи Дарик.

Виктор Костов, един от тримата защитници на Петков, поясни, че в съдебна зала ще настоява да бъдат призовани неявили се досега свидетели, както и психолог от МВР.

Коментари

Новини Варна