IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 19°
България
17:54 | 17 юни 2015
Обновен: 10:48 | 6 септември 2024

Внимание! Приложение във Фейсбук краде личните данни

Подмамихте ли се и вие да проверите как ще изглеждате след 50 години?

По материала работи: Слав Велев
Внимание! Приложение във Фейсбук краде личните данни

Набиращото популярност приложение в интернет "Как ще изглеждаш след 50 години" събира личните данни и контактите на потребителите на социалната мрежа Фейсбук. За това предупреди председателят на българското Интернет общество и специалист по киберсигурност Вени Марковски, пише clubz.

 

Марковски е илюстрирал статуса си със снимка на говорителя на Министерството на външните работи Бетина Жотева и е написал следното:

 

ВНИМАНИЕ! ПРЕДУПРЕДЕТЕ ПРИЯТЕЛИТЕ СИ ДА НЕ СЕ ХВАЩАТ НА ВЪДИЦАТА!

 

На снимката вдясно не е Бетина след 50 години! Това е само трик - колкото да се съгласите да дадете личните си данни, контактите си във Фейсбук и електронния си адрес.

 

НЕ СЕ ХВАЩАЙТЕ НА ТАКИВА ЕВТИНИ ТРИКОВЕ!

 

След това в коментарите председателят на Интернет обществото е добавил:

 

"Бетина, мисля, че ще изглеждаш по-добре, от дамата вдясно. Дай да направим облог: да доживеем до 2065-а и да проверим. И да поканим на купона всичките ни приятели, които четат това."

 

Напоследък измамите в социалните мрежи стават все по-чести. Наскоро имаше няколко случая на откраднати пароли на потребители, чиите приятели след това бяха атакувани от хакнатия профил със съобщения за искания за пари.
 

Коментари

Новини Варна