IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 18°
България
17:54 | 24 септември 2014
Обновен: 09:30 | 20 септември 2024

По 350 лева вземат пострадалите от наводненията в Приморско

По 350 лева вземат пострадалите от наводненията в Приморско

По материала работи: Деян Михайлов
По 350 лева вземат пострадалите от наводненията в Приморско

Общинският съвет в Приморско гласува еднократна помощ от 350 лева за засегнатите семейства от двете големи наводнения на 15 юли и 6 септември. И на двете дати беше обявено бедствено положение, заради придошлите води.

Предложението дойде от председателя на местния парламент Миглена Барцулева и съветниците Златин Бодуров, Захарина Неделчева, Катя Вълчева, Борислав Киров, Манол Манолов и Златина Тюлиева. Те се аргументираха за докладната с многобройните материални щети от потопа.

В кметствата на съставните селища и в Общинска администрация са съставени списъци с жители на общината, които най-силно са пострадали от пороите. Седмината съветници уточниха, че хората имат голяма нужда от тези пари, тъй като нямат застраховки на домовете си и голяма част от тях са безработни и социално слаби.

С пълно мнозинство съветът гласува да бъдат отпуснати по 350 лева на 72 семейства. По време на сесията кметът Димитър Германов връчи благодарствени писма на кмета на Ново Паничарево Яна Жекова и на Веселие Стойчо Карабинов, заради бързата им и адекватна реакция по време на двете бедствия, заради което не се стигна до смъртни случаи в селата.

 

Коментари

Новини Варна