IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 18°
България
15:53 | 19 септември 2014
Обновен: 11:05 | 13 септември 2024

Разкриха лихварска схема за купуване на гласове

Разкриха лихварска схема за купуване на гласове

По материала работи: Деян Михайлов
Разкриха лихварска схема за купуване на гласове

14 души и 2 автомобила са проверени по време на акция срещу купуването на гласове в Пловдив и региона. Това съобщи началникът на Областната дирекция на МВР Пламен Узунов, цитиран от Дарик. Извършени са пет полицейски проверки и случаите са докладвани в прокуратурата.

Те са насочени спрямо лица, които се занимават с лихварска дейност, като събират лични и банкови карти по списъци с длъжници. Практиката показва, че това е една от схемите за купуване на гласове, при която хората се поставят в зависимост, каза още Узунов по време на съвместен брифинг с вътрешния министър Йордан Бакалов и главния прокурор Сотир Цацаров.

Освен операциите срещу нарушителите на изборните права на гражданите има и няколко други успешни операции на полицията в Пловдив. В Столипиново са разкрити 9 случая на търговия със фалшиви търговски марки. Проведена е и акция срещу наркоразпространението, при която е образувано досъдебно производство.

 

Коментари

Новини Варна