IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 18°
България
17:02 | 16 септември 2014
Обновен: 23:05 | 10 септември 2024

Съдът: Цветан Гунев остава подуправител на БНБ

Съдът: Цветан Гунев остава подуправител на БНБ

По материала работи: Борис Проданов
Съдът: Цветан Гунев остава подуправител на БНБ

Софийски градски съд остави без уважение искането на Прокуратурата за отстраняването от длъжност подуправителя на БНБ Цветан Гунев.
Подуправителят на БНБ и ръководител на управление "Банков надзор" Цветан Гунев е обвиняем за престъпление по служба от 16.06.2014 г. като му беше взета мярка за неотклонение "подписка", предаде БГНЕС.
От прокуратурата съобщиха тогава, че той е обвинен в бездействие по служба - за това, че не е приложил надзорни мерки спрямо КТБ АД за нарушения и нередности в дейността й.
След като гръмна скандалът на 18 юни, от БНБ съобщиха, че за да не бъдат допускани каквито и да е съмнения за възпрепятстване на проверката, Гунев по свое желание излязъл в отпуск до приключване на процесуалните действия.
От БНБ тогава подчертаха, че достъпът на Гунев до класифицирани документи е преустановен от момента, в който са уведомени за отнемане разрешението за достъп до класифицирана информация.
Решението на СГС подлежи на обжалване в рамките на 3-дневен срок, като датата за обжалването пред Апелативния съд е насрочено за 23 септември от 10 ч.

Коментари

Новини Варна