Варна 20°
fallback
България
10:00 | 26 юни 2023
Обновен: 08:33 | 20 септември 2024

Отбелязваме Международния ден за борба с употребата и нелегалния трафик на наркотици

26 юни е определен още за Международен ден за подкрепа на жертвите на изтезания, както и за Световен ден за борба с множествената склероза

По материала работи: Слав Велев

Днес отбелязваме Международния ден за борба с употребата и нелегалния трафик на наркотици. Той служи за повод да се напомни за една от целите на страните, членуващи в ООН, а именно- да се създаде международно общество без наркотици.

Службата по наркотици и престъпност към ООН всяка година избира тема за Международния ден и провежда целогодишна кампания за повишаване на ангажираността на хората по световния проблем с наркотиците.

Около 200 милиона млади хора употребяват наркотици най-малко веднъж годишно. Сред тях 25 милиона се считат за страдащи от наркотична зависимост. Всяка година 200 000 човека губят живота си от болест, свързана с употребата на наркотици. Отбелязването на 26 юни е начин да привлечем вниманието върху сериозността на проблема и неговото разпространение. Нека бъдем информирани информирани, нека да се ангажираме и да помислим - какво можем да направим за помогнем на децата и подрастващите да се предпазят или да преодолеят този проблем.

Днес се отбелязват и международния ден за подкрепа на жертвите на изтезания, както и Световния ден за борба с множествената склероза – едно от най-коварните и опасни заболявания на централната нервна система.

Автор на статията:
Слав Велев
празник днес новини наркотици 26 юни Международен ден за подкрепа на жертвите на изтезания Световен ден за борба с множествената склероза Международния ден за борба с употребата и нелегалния трафик на наркотици склероза
0 коментара
fallback
fallback