IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 23°
България
17:23 | 27 август 2014
Обновен: 02:39 | 16 септември 2024

БЧК събра над 620 000 лева за Мизия

БЧК събра над 620 000 лева за Мизия

По материала работи: Деян Михайлов
БЧК събра над 620 000 лева за Мизия

Почти 620 хиляди лева са събрани досега в специалната фондонабирателна сметка на Българския Червен кръст (БЧК) за пострадалите от наводнения в Мизия и други общини в област Враца. Това съобщи директорът на секретариата на Областния съвет на БЧК във Враца Гергана Михалчева, цитирана от Днесбг.
Михалчева допълни, че средствата ще бъдат разпределени от Националния обществен съвет на благотворителната организация в началото на следващата седмица, а между най-пострадалите хора - от обществените съвети по общини.

До края на седмицата ще бъде учреден обществен съвет и в община Мизия, където обявеното бедствено положение продължава, каза заместник-кметът на общината Николай Нековски. Той допълни, че в него ще влязат по един представител на седемте наводнени квартала на града, както и един представител на засегнатото от бедствието село Крушовица. Хората ще бъдат определени на квартални събрания, които започват от днес. В обществения съвет ще участват представител на БЧК и председателят на Общинския съвет, но няма да участва ръководния екип на общината, уточни Нековски. От бедствието в Мизия и Крушовица са пострадали повече от 1300 души.

 

Коментари

Новини Варна