IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 19°
България
21:18 | 26 май 2015
Обновен: 06:51 | 6 септември 2024

Руски министър спасен в Бургас

Наложило се да изрежат част от стомаха му

По материала работи: Слав Велев
СЕРГЕЙ ЛИСОВСКИ

Министърът на икономиката и енергетиката на Саратовска област е бил спасен в Бургас след тежка операция преди дни, научи “24 часа”.

 

64-годишният Сергей Михайлович Лисовски постъпил в болница “Дева Мария” със силни болки в стомаха. Оказало се, че кръвообращението към този важен орган е спряло. Наложило се лекарите да изрежат стомаха и да му направят нов с 30% от червата.

 

В момента Лисовски е в реанимация под постоянно лекарско наблюдение. Със случая е запознато и руското посолство.

 

“Преди 5 дни постъпи при нас в много тежко състояние и направихме всичко възможно да го спасим”, казаха от болницата. Животът му буквално висял на косъм. “Това е все едно да те спасят след тежък инфаркт”, коментираха хирурзи.

 

Засега не е ясно какво е правил Лисовски в Бургаско. По-вероятно е посещението му да е било частно, тъй като няма данни за негово участие в служебни срещи с представители на местната власт.

 

От болницата заявиха, че засега не е възможно изписването на министъра. Съпругата му искала да го прибере в Русия със самолет, но ѝ обяснили, че дълъг полет е рисков за живота му.

 

“Дева Мария” е собственост на бургаския бизнесмен и депутат от ГЕРБ Семир Абу Мелих.

Коментари

Новини Варна