IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 19°
България
19:22 | 26 май 2015
Обновен: 09:32 | 23 август 2024

Ваньо Танов лично ще регулира движението на „Капитан Андреево”

Toва обяви финансовият министър Владислав Горанов след среща с превозвачи

По материала работи: Слав Велев
Ваньо Танов лично ще регулира движението на „Капитан Андреево”

От утре шефът на митниците Ваньо Танов лично и на място поема организацията на ГКПП Капитан Андреево, за да се реши проблемът със струпването на товарни автомобили. Това обяви финансовият министър Владислав Горанов след среща с превозвачи, самият Танов и транспортния министър Ивайло Московски в сградата на митническата централа, предаде news.bg.

 

По думите на Горанов, превозвачите имат проблем не с нормативните актове на Агенция „Митници", а с организацията на работата. Поемането на координацията от Танов е аварийно действие, призна финансист номер едно.

 

По думите на Горанов има необходимост от подобряване работата и на редовите митничари.

 

Министърът отчете организационни и мотивационни проблеми, като изтъкна, че очаква другата седмица струпването да е овладяно.

 

Според Горанов, на пункта има даже твърде много митничари. Затруднението е комплексно и идва от натрупани проблеми и от наша страна, и от турска. Родната митница върши част от задачите на съседката ни - например, що се отнася до режимите по оформяне на транзита, обясни Горанов.

 

"Без опашки никога не е било на митниците", обяви министърът, като изтъкна необходимостта и от подобряване на инфраструктурата на самия пункт, тъй като реконструкцията му е организирана доста лошо.

 

Пратихме още екипи, за да падне и последното съмнение, че проблемът е в броя на митничарите. Има и определено забавяне от турска страна за нашите превозвачи. Самите икономически оператори трябва да преразгледат дали Капитан Андреево им е най-целесъобразно, обясни министърът. За него мотивацията на самите служители не е на последно място.

 

Горанов обяви и че знае за анализа на Иван Костов за „Лукойл", който уличава дружеството в злоупотреби.

 

Запознат съм с анализа, но не мога да съм сигурен, че това, което се твърди е вярно, защото, когато се внася на територията на страната ни петрол това, което зависи държавата да събере като ДДС, ние си го събираме, коментира финансист номер 1.

 

По думите му, тези хипотетични твърдения биха могли да се докажат, но с проверка и не на територията на България.

 

„Не мога да знам сибирският нефт как е продаван от тези, които го добиват, на тези, които го внасят. Г-н Костов е по-запознат с въпроса, защото имаше отношение към приватизацията на рафинерията", коментира леко хапливо въпроса за неплащано ДДС за стотици милиони Горанов.

Коментари

Новини Варна