IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 19°
България
17:46 | 25 май 2015
Обновен: 11:45 | 22 август 2024

Възстановяват дейността на Съвета по децентрализация на държавното управление

Председател на организацията е министърът на регионалното развитие и благоустройство Лиляна Павлова

По материала работи: Слав Велев
Възстановяват дейността на Съвета по децентрализация на държавното управление

Възстановява се дейността на Съвета по децентрализация на държавното управление, съобщава агенция КРОСС. Заседанието ще се състои утре, 26 май, в Министерството на регионалното развитие и благоустройството. Съветът е постоянно действащ консултативен орган към Министерския съвет при провеждането на държавната политика в областта на децентрализацията на държавното управление.


Членовете му координират изпълнението на Стратегията за децентрализация, обсъждат проекти на нормативни актове, които имат съществено отражение върху функциите и отговорностите на областните управители и на общините; координират дейностите и мерките, предприемани от държавните органи, организации и институции, както и от органите на местното самоуправление в областта на децентрализацията.
Председател на Съвета е министърът на регионалното развитие и благоустройство Лиляна Павлова. Постоянни членове в състава му са заместник-министри на финансите, на транспорта, информационните технологии и съобщенията, на образованието и науката, на труда и социалната политика, на околната среда и водите, представител на Министерството на земеделието и храните, представители на Националното сдружение на общините в Република България, кметове на общини.


По време на утрешното заседание членовете на съвета ще обсъдят и работната програма за тази година и ще разгледат проект на мониторингов доклад за изпълнението на Стратегията за децентрализация и Програмата за нейното изпълнение за 2014 година.

Коментари

Новини Варна