IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 19°
България
16:15 | 21 август 2022
Обновен: 22:36 | 22 септември 2024

Криза за лекари в Разград, връщат родилки от болницата

От 2 седмици в лечебното заведение няма неонатолог и родилният сектор е затворен

По материала работи: Слав Велев
Криза за лекари в Разград, връщат родилки от болницата

МБАЛ Разград/Снимка: АРХИВ

Бъдещи майки в Разград изпаднаха в паника след като болницата в града започна масово да връща родилки поради липса на лекари. Отказването на приема е започнало от 5 август.

При това положение бременните сами трябва да търсят здравни заведения за раждането, докато болницата намери лекари. Здравното заведение е обявило прием на необходимите специалисти и не пести средства, за да ги привлече.

Две млади жени в отделението по патологична бременност с тръпка очакват рожбите си, но не знаят къде ще се наложи да раждат.

“Ще бъде много трудно, защото наблизо други болници няма”, споделя пред NOVA една от бременните пациентки от Исперих.

Д-р Василена Манолова, специалист акушер-гинеколог, е предупредила своите пациентки, че в Разград не може да бъде осъществено раждане на този етап. Това е така, защото от две седмици в разградската болница няма неонатолог и родилният сектор е затворен.

“Временно е преустановен приемът на родилки, като в спешни случаи родилките се приемат на територията на лечебното заведение, специалистите ги преглеждат, преценяват конкретния случай и ги изпращат към съседни лечебни заведения”, обясни Теодор Гарвалов-председател на Съвета на директорите МБАЛ-Разград.

Коментари

Xxxxx11g ( преди 2 години )
rate down comment 1 rate up comment 0
Новини Варна