IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 19°
България
14:45 | 9 юли 2022
Обновен: 17:31 | 5 септември 2024

Повдигнаха нови обвинения на Семерджиев (ВИДЕО)

Прокуратурата не е готова с проверката дали служители на МВР са го покровителствали

По материала работи: Слав Велев
Повдигнаха нови обвинения на Семерджиев (ВИДЕО)

Извеждането на Георги Семерджиев/ Кадър: БНТ

Все още не са излезли резултатите от кръвните проби на Георги Семерджиев. Това стана ясно от брифинг на прокуратурата, излъчен на живо по Euronews Bulgaria. Не е ясно дали той е управлявал моторното превозно средство по време на катастрофата под въздействието на алкохол или наркотични вещества.

Както знаем, той вече има едно такова повдигнато обвинение от миналия месец на тази година за употреба на метаамфетамини и амфетамини и управление не МПС. Към момента ще му бъдат повдигнати още две обвинения. Едното е за причиняване на смърт по непредпазливост на повече от едно лице, за което законът предвижда до 20 години затвор. А другото обвинение е за използване на фалшива шофьорска книжка – тук законът предвижда до 8 години затвор.

Все още от Прокуратурата не са готови и с проверката дали служители на МВР са покровителствали Семерджиев, а по-късно мярката му влиза и в СГС.

В кръвта му на 10 юни са били намерени амфетамин и метаамфетамин, освен това той е ползвал фалшива швейцарска книжка, каза заместник-градският прокурор Христо Кръстев. Тогава Семерджиев е избягал, след като е тестван с дрегер, който е показал и наличие на алкохол.

"Той е привлечен за ПТП, което представлява особено тежък случай - настъпила е смъртта на 2 млади жени и са извършени множество нарушения на Закона за движение по пътищата, за това престъпление се предвижда лишаване от свобода от 5 до 20 години. Второто престъпление е употреба на моторно превозно средство след употреба на наркотични вещества - в кръвта на Семерджиев са установени амфетамин и метамфетамин, при предишен случай на 10 юни, заявиха от прокуратурата", заяви на брифинг Христо Кръстев.

По думите му това претъпление превижда лишаване от свобода от 1 до 3 години.

"Третото престъпление е използване на официален неистински документ - свидетелство за управление на МПС, издадено от компетентните власти на Швейцария, за което се предвижда до 8 години лишаване от свобода", допълни Христо Кръстев.

Според прокуратурата е налице реална опасност Георги Семерджиев да извърши друго престъпление.

На този етап не е проверявано дали колата е крадена.

Прокуратурата предполага, че и при тежкия инцидент преди дни той също е бил под влияние на упойващи вещества.

Георги Семерджиев бе задържан за тежката катастрофа на 5 юли в София.

Софийският градски съд ще решава днес да остави ли за постоянно в ареста 35-годишния мъж, причинил във вторник вечерта смъртта на две млади момичета в центъра на столицата.

Той беше вече обвинен за причиняване на смърт по непредпазливост на повече от едно лице.

Подробности – във видеото:

Коментари

Новини Варна