IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 18°
България
13:56 | 21 май 2015
Обновен: 11:55 | 14 август 2024

Икономическа полиция подхваща матурите

Ще разследва изтичането на информация

По материала работи: Златина Добрева
Икономическа полиция подхваща матурите

Икономическата полиция ще разследва изтичането на информация за матурите, обяви пред журналисти министърът на вътрешните работи Румяна Бъчварова, която присъства на отбелязването на 24 май в Академията на МВР.

Вчера стана ясно, че срещу 50 лв. всеки може да се сдобие с отговорите на матурата. За целта зрелостникът трябва да е "въоръжен" с втори GSM, с който да отиде до тоалетната на училището, в което прави матурата по време на провеждане на изпита, и да получи SMS с верните отговори на теста, които му гарантират поне оценка 3.

Министърът на образованието Тодор Танев заяви, че първо трябва да има яснота по случая и тогава, ако се докаже изнесената в медиите информация, ще бъдат взети всички мерки.

"Ако сте прави, наказания ще има, много лошо ще бъде", обърна се Танев към репортерите. На въпрос при какви обстоятелства трябва да се анулира матурата, министър Танев каза: "Ще видим".

Коментари

Новини Варна