Снимка: 24 часа/Архив
Седмици преди Великден животновъди алармират, че търговската мрежа е залята от вносно замразено месо, на много по-ниска цена от тази на родните производители.
Това според тях изправя браншът на колене, съобщава БНТ. Тази година ще плащаме за българско агнешко месо с 5 лв. повече от миналата година. Причина за това са двойно по-високите цени на зърното, а и не само, каза Симеон Караколев, председател на Националната овцевъдна и козевъдна асоциация.
В момента производителите продават месото за 8-10 лв на килограм, а в магазините то е между 18- 23 лв., като преди Великден може да скочи до 25 лв, което вече е спекула, смята Караколев. Експертът разясни, че можем да разпознаем българското месо по синия печат. Червеният означава, че месото е вносно.
Коментари