IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 17°
България
10:00 | 25 януари 2022
Обновен: 15:48 | 26 октомври 2024

Кръчми и барове категорични: Бойкот на мерките! Работят и след 22 часа

"Здравните власти в момента излизат антиваксъри", каза Евгени Зумпалов от Сдружението на заведенията в България

По материала работи: Слав Велев
Кръчми и барове категорични: Бойкот на мерките! Работят и след 22 часа

Ресторантите и нощните заведения в София обявиха бойкот на заповедта на РЗИ от 27 януари да работят до 22:00 ч."Ще работим протестно и ще протестираме по най-добрия начин, като забавляваме нашите клиенти и ако решат властите, че трябва да ни репресират, ние ще преместим протеста на жълтите павета", каза Евгени Зумпалов от Сдружението на заведенията в България, предаде Bulgaria ON AIR.

"Да намерят смелост да обявят дата кога ще ни оставят да работим", допълни съпредседателят на БАЗ Павлин Петров.

Според ресторантьорите голяма част от бранша ще остане без работа, а държавата не е планирала мерки за компенсация. С помощ от 20% от оборота също няма как да бъдат обезщетени, защото не е наложен пълен локдаун със заповед на здравния министър.

"Оттук нататък ние няма да спазваме нито една мярка. Много е смешно, че ние имаме 100% ваксиниран персонал, докато в държавната администрация нямат и 50%, дори в Министерството на здравеопазването нямат 100% ваксиниран персонал. Да лъжем, че пазим бабите като затваряме дискотеките, е смешно, здравните власти в момента излизат антиваксъри", допълни Зумпалов.

Според бранша заповедта е в разрез с държавната политика.

"С тази заповед РЗИ казва на хората, че не е нужно да се ваксинират. Всъщност е една лъжа, защото ваксинираните от четвъртък остават на улицата, ако спазят тази заповед", председателят на Асоциацията на заведенията Ричард Алибегов.

Вижте повече в репортажа на Виктор Борисов.

Коментари

Новини Варна