IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 16°
България
15:15 | 18 август 2021
Обновен: 06:36 | 17 септември 2024

Иванов при Радев: Няма да подкрепим кабинет с мандат на БСП (ВИДЕО)

Президентът пред ДБ: Расте залогът

По материала работи: Слав Велев
Иванов при Радев: Няма да подкрепим кабинет с мандат на БСП (ВИДЕО)

Няма да подкрепим правителство с мандат на БСП. Това каза съпредседателят на парламентарната група на "Демократична България" Христо Иванов след консултациите с президента Румен Радев.

Изправени сме пред предизвикателства, които изискват съставяне на редовно правителство, заяви от своя страна Румен Радев в началото на разговорите. Той припомни, че вчера от ГЕРБ-СДС потвърдиха намерението си за връщането на втория мандат веднага и отбеляза, че расте залогът за третия мандат, за който се изисква компромис.

Съпредседателят на ДБ Христо Иванов определи третия мандат като кризисен.

Всички трябва да осъзнаем отговорността си с третия мандат да се опитаме да компенсираме дефицитите на подхода при първия мандат и да излъчим управление, което поне за периода на зимните месеци да преведе страната, без да причиняваме още едни парламентарни избори, каза той.

Иванов отбеляза обаче, че не е могло с първия мандат от ДБ да приемат едностранен подход, налагане на мнение, отказ от диалог. Това беше не просто въпрос на лоша технология, а проблематично за мандата на промяна, който българските граждани дадоха, смята той.

По думите му важно е партиите без ГЕРБ и ДПС да си извлекат уроците и за кратко време да опитат да излъчат управление, което да осигури "първа помощ" на страната пред сложните предизвикателства, които я очакват.

Съпредседателят на "Демократична България" смята, че третият мандат може да бъде използван чрез диалог, но ключовият момент според него е ИТН да влязат в него.

Консултациите продължават с представителите на ПГ на ДПС и ИБГНИ

Коментари

анонимен ( преди 3 години )
Расте тюлена/ все още се говори за дебаркирането и щурма на кота "Росенец'/ съзря шанса да се докога до мандат и да си осигури мечтаното министерски място.Това ще стане според него,ако третия мандат е в ДБ.Затова и предупреди Радев, че няма да подкрепят БСП, с трети мандат.Гнусна битка за власт и постове се води вече месеци в парламента.Нищо, че държава и народ затъва.Грешна ти е аритметиката Ристьо!Защо си мислиш, че БСП ще те подкрепи след заявеното пред президента.А без ИТН, шанс ня ...
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
rate down comment 1 rate up comment 0
Новини Варна