IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 20°
България
17:39 | 19 май 2014
Обновен: 01:03 | 18 септември 2024

Премиерът върна паспортите на жертвите от Сарафово на близките им

Премиерът върна паспортите на жертвите от Сарафово на близките им

По материала работи: Борис Проданов
Премиерът върна паспортите на жертвите от Сарафово на близките им

Паспортите на жертвите от атентата в Сарафово бяха върнати на близките им от премиера Пламен Орешарски по време на визитата му в Израел. Близките на загиналите връчиха на премиера статуетка с две ръце, символизиращи Йерусалим в ръцете на Бог.
Роднините бяха благодарни, че получават паспортите на своите близки, тъй като те имат голяма сантиментална стойност за тях.
„Този часовник беше на ръката на сина ми по време на експлозията. Нищо му нямаше, само беше станал черен от огъня". Това са думите на Джейкоб Прайс, който е изгубил сина си при експлозията на летище Сарафово преди 2 г.: „Ние сме умни, но след това, постфактум. Преди живеехме в рая, а сега сме в ада. Но ние го разбрахме после, че сега пътят ни е в ада, а преди сме живели в рая. Това, което искам, е тези двама души да бъдат заловени. Те трябва да бъдат заловени и убити веднага. Не искам да ги връщат тук, няма да мога да живея с това. Трябва да ги заловят и да ги убият. Това е по-добре за тях, защото аз искам да живеят години, но според моите условия. Това няма да се случи. Затова е по-добре да бъдат убити."
Яел също още живее в ужаса от случилото се в Бургас. Все пак тя й сестра й са благодарни, че получават паспорта на другата си сестра, която губи живота си заедно с нероденото й дете: „Ние се надяваме, че ще приключи този проблем, че ще приключи всичко с Хизбула. Нали знаете, те са убийци, те са отговорни за това, което причиниха на семействата. Разбира се, че още съм ядосана. Сестра ми искаше да бъде майка. Пет години се опитваше да забременее. И най-сетне се получи, тя забременя, но след това се случи това."
dariknews.bg

Коментари

Новини Варна