IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 20°
България
08:44 | 20 май 2014
Обновен: 07:06 | 18 септември 2024

Депутатът от ГЕРБ остава, нарочно пуснал молба за напускане

Депутатът от ГЕРБ остава, нарочно пуснал молба за напускане

По материала работи: Златина Добрева
Депутатът от ГЕРБ остава, нарочно пуснал молба за напускане

Депутатът Даниел Георгиев все пак остава в ГЕРБ. Георгиев обяви това на пресконференция в Народното събрание, след като вчера стана ясно, че той напуска партията, за да се присъедини към „България без цензура“ на Николай Бареков.
Лично Бареков обяви в Сливен напускането на Георгиев, а впоследствие стана ясно, че в 17.10 часа депутатът е подал заявление в деловодството на Народното събрание за напускане на парламентарната група на ГЕРБ.
Днес депутатът обясни, че ставало дума за „нестандартна реакция“ от негова страна, провокирана от статии месеци наред, че се отцепва от ГЕРБ.
„Внушенията, които се създаваха, започнаха да будят съмнение в някои мои колеги в областта и в структурите, затова бях провокиран и внесох две молби вчера. Това беше нестандартна, умишлена реакция от моя страна”, обясни Георгиев.
Депутатът заяви категорично, че не е "вербуван" от нито една политическа сила.
"С действията си показах, че оставам в ПП на ГЕРБ. Аз всъщност реално не съм напускал. Заявленията са едно след друго. Просто показах, за да затвърдя доверието на хората около себе си, че входирам и да се приключи вече с тази спекула около моето име от месеци наред", коментира той, цитиран от dnes.bg.

Коментари

Новини Варна