IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 23°
България
11:00 | 27 декември 2020
Обновен: 15:21 | 11 септември 2024

Здравният министър се ваксинира първи и даде старт на имунизацията

Дойде спасението, скоро ще започнем да надделяваме над COVID-19, каза Костадин Ангелов

По материала работи: Ставри Таргов
Здравният министър се ваксинира първи и даде старт на имунизацията

Снимка Dnes.bg

Първата Covid ваксинация в България беше направена тази сутрин в 9.59 ч. в болница „Св. Анна“ в София, а първият ваксиниран е здравният министър Костадин Ангелов.

„Дойде спасението, което очакваме. Скоро ще започнем да надделяваме над Covid-19. Нямам търпение да се видя със 70-годишния ми баща, без да се притеснявам, че ще го заразя с коронавирус“, каза министър Ангелов, цитиран от БГНЕС.

Втори ваксиниран веднага след него стана представител на Българската православна църква, като подкрепа за ваксините. В Бургас също започна ваксинирането, а в Пловдив първи получи ваксината председателят на БЛС д-р Иван Маджаров.

Ръководителят на НОЩ ген. Венцеслав Мутафчийски във ВМА каза, че е изминала една тежка година:

Нека тази година с трудности и мъка да остане зад нас. Ние се намираме във война, но дойде нашето малко оръжие, то ще ни спаси и ще ни върне прегръдката и целувката с нашите деца и нашите близки, каза Мутафчийски, цитиран от БГНЕС.

Проф. Асен Балтов, директорът на Пирогов, също бе ваксиниран малко след 10 ч.

Продължава и ваксинацията в Бургас и Пловдив на медицински лица.

„Аз съм изкарал Covid-19, но ваксината трябва да бъде направена и от хора, изкарали Covid, защото няма траен имунитет. В момента се чувствам така, както се чувствах и преди ваксината“, заяви Асен Балтов.

"Всеки, който е клинично здрав, може спокойно да се ваксинира. Ще се ваксинират 40 колеги от Пирогов, хора от първа линия. Около 110 ваксини ще бъдат направени за тези три дни", съобщи още д-р Балтов, цитиран от БНР.

Коментари

Новини Варна