Варна
fallback
България
11:30 | 8 декември 2020
Обновен: 04:25 | 23 октомври 2024

370 машини са обработвали републиканските пътища през нощта и пак не смогнаха

Сняг затвори пътя към Бяла, жълт код за цяла Северна България

По материала работи: Слав Велев

370 машини са обработвали пътищата през нощта, за да се осигури безопасно пътуване по републиканските пътища, съобщиха з от Агенция „Пътна инфраструктура“. И пак страната осъмня със затворени пътиша. В същото време сайтът на пътната агенция отново се претовари и спря.

Обработката на настилките продължава, тъй като заради ниските температури особено по усойните места и съоръженията има предпоставки за хлъзгавост и заледяване. Сняг вали в областите Ловеч, Плевен, Стара Загора и Търговище.

Поради силен снеговалеж и снегонавявания временно е ограничено преминаването на тежкотоварни автомобили над 12 т с ремаркета и полуремаркета в прохода „Превала“. Заради зимните условия продължава да бъде затворен за преминаване на тежкотоварни автомобили над 12 т най-високият старопланински проход – „Троянски“. По автомагистралите и всички останали републикански пътища се пътува без ограничения.

Агенция „Пътна инфраструктура“ апелира шофьорите да тръгват на път с автомобили, подготвени за зимни условия, да карат със скорост, съобразена с пътните условия, да не предприемат рискови маневри, както и изпреварване на снегопочистващата техника. Блокирането на движението от превозни средства, които не са подготвени за зимни условия, затруднява пътуването на всички останали шофьори и работата на снегопочистващата техника.

Натрупал сняг затвори пътя към Бяла, Русенско, съобщи БНТ. Жълт код за опасно време е обявен в почти цяла Северна България днес. Синоптиците предупреждават за очаквани валежи от сняг и дъжд в 12 области на страната.

Най-сериозна е ситуацията в Русенско. Пътят на изхода на Русе в посока София е затворен от 3.00ч. тази нощ заради снегонавявания и закъсали тирове с изтрити гуми.

Ситуацията на изхода към Варна е нормална. Пропускат се леки и тежкотоварни автомобили. Тази сутрин за кратко е имало блокиране на пътя Русе - Силистра, отново заради закъсал тир, но в момента там ситуацията е нормална.

По пътя Русе - София има заобиколен маршрут от Две могили и Иваново. Шофьор коментира, че почти всяка зима се случва едно и също и за Русе това е нормално.

Към момента няма данни за селища, останали без ток и вода. Ситуацията в Русе е под контрол.

Градският транспорт се движи още в ранните часове. Основните улици и булеварди са разчистени. За почистването на пътищата се грижат около 25 почистващи машини.  

Автор на статията:
Слав Велев
0 коментара
fallback
fallback