IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 16°
България
14:23 | 11 април 2015
Обновен: 04:51 | 16 септември 2024

Още петима с обвинения за контрабандата на "Капитан Андреево"

На пункта беше разбит канал за разпространение и продажба на цигари без бандерол

По материала работи: Златина Добрева
Още петима с обвинения за контрабандата на "Капитан Андреево"

Двама митнически служители, граничен полицай, управител на спедиторска фирма и служител - това са нови петима души, на които Пловдивската окръжна прокуратура повдигна обвинения за контрабандата на цигари без бандерол.

Митническите служители от пункт „Капитан Андреево" Христо Палазов и Юри Гудев, граничният полицай Янчо Георгиев, управителят на спедиторска фирма Динко Щирянов и служителят Николай Перчемлиев са привлечени като обвиняеми днес, пише news.bg.

39-годишният Христо Палазов е обвинен за това, че на 29 март 2015 г. в митнически пункт "Капитан Андреево" е помогнал, заедно с другите обвиняеми, на извършителите - турски граждани.
Според обвинението Палазов умишлено е улеснил извършителите със съвети и разяснения. Самото престъпление е извършено чрез използване на документи с невярно съдържание, като предметът на контрабандата е в особено големи размери и случаят е особено тежък - стойността на контрабандата е 39 807 300,00 лева.

По същия случай и за същата стойност е обвинен и 45-годишният Янчо Георгиев като длъжностно лице на митнически пункт "Капитан Андреево".

Обвинен като помагач на контрабандата е и 50-годишният Динко Щирянов като управител на спедиторска фирма, като той е бил в непосредствена връзка със служителите от митническия пункт "Капитан Андреево".

53-годишният Юри Гудев, също митнически служител, е обвинен за това, че на 17 март 2015 г., също като помагач с извършителите - турски граждани, умишлено е улеснил чрез съвети и разяснения на пренасянето на значително количество цигари без бандерол през българо-турската граница. Стоката е на обща стойност 31 036 200 лева. Също са използвани документи с невярно съдържание.

36-годишният Николай Перчемлиев е обвинен за това, че на 29 март 2015 г. в митнически пункт "Капитан Андреево" също като помагач, заедно с Христо Палазов и с турски граждани, е помогнал за пренасянето през българо-турската граница на цигари без бандерол на обща стойност 15 518 100 лв.

Припомняме, вече двама митнически инспектори от "Капитан Андреево" бяха привлечени като обвиняеми за длъжностни престъпления. Те бяха задържани при полицейска акция в края на март.

Тогава на пункта бе разбит канал за разпространение и продажба на цигари без бандерол. При акцията бяха закопчани цяла смяна митничари. Те приемали огромни количества контрабанда.

Коментари

Новини Варна