Варна 17°
fallback
България
19:26 | 10 април 2015
Обновен: 07:33 | 20 септември 2024

Опашки за агнешко месо по пазарите в София

Цената на българските агнета за Великден през тази година е сред около 13 лева за килограм при цяло

По материала работи: Юлиян Атанасов

Дълги опашки се вият пред магазините за агнешко месо на Женския пазар в София, предаде БГНЕС. Стотици столичани използват днешния Разпети петък, за да се снабдят с най-важния елемент за Великденската трапеза - печено агне. Цената на българските агнета за Великден през тази година е сред около 13 лева за килограм при цяло агне. Така ако искате да купите 10-килограмово цяло агне, ще трябва да отделите около 130 лева. В общия случай софиянци посещават магазини за месо, които са проверени от тях през годината и не обичат да експериментират точно на Великден. Повечето споделят, че познават месаря, знаят откъде идва стоката му и вярват в качеството й. Повечето столичани искат да уважат традицията и да хапнат агнешко на Великден, като си купуват по 2-3 килограма месо. Продавачите пък споделят, че по традиция имат най-много работа именно на Разпети петък, когато постите са към своя край и остават броени часове до най-големия християнски празник - Възкресение Христово.  

Автор на статията:
Юлиян Атанасов
0 коментара
fallback
fallback