IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна
България
08:40 | 22 ноември 2020
Обновен: 05:16 | 20 октомври 2024

Бомбички, димки и счупени витрини по време на протеста в София

Петима в ареста след снощната акция на "Отровното трио"

По материала работи: Слав Велев
Бомбички, димки и счупени витрини по време на протеста в София

Снимка: Димитър Кьосемарлиев

 

С пиратки, димки и счупени витрини премина снощният антиправителствен протест в София.


Петима души са задържани в столичното Пето РУ за вандалски действия по време на протеста снощи, съобщиха от МВР. Трима от тях са непълнолетни. Образувано е досъдебно производство. Предстои материалите да се докладват в прокуратурата, предаде "ДНЕС.bg".

 

В същото полицейско управление е отведена и една жена, за установяване на самоличността й, съобщават още от вътрешното министерство.

 

На снощния антиправителствен митинг, под надслов "Единни сме силни", бе блокиран бул. "Цар Освободител" пред старата сграда на Народното събрание.

 

Гръмнаха няколко бомби, а протестиращите опитаха да пробият кордона полицаи, за да "поставят венец" на стълбите пред сградата.

 

За кратко се получи напрежение между тях и полицията, което бе бързо овладяно. В знак на недоволство, майките от "Системата ни убива" хвърлиха димка, която символизирала ситуацията в момента.

 

Пред почти всички институции недоволните хвърляха пиратки, потрошен бе и офисът на ГЕРБ на бул. "Дундуков".    

 

Традиционно, протестът приключи с блокада на "Орлов мост", където бе решено следващият протест да се проведе на 14 декември.

 

Още новини от страната четете на "ДНЕС.bg"

Коментари

Новини Варна