IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 17°
България
10:57 | 10 април 2015
Обновен: 07:49 | 3 септември 2024

Отец Николай: Българските затвори са складове за хора

Програма ще опита да приобщи затворниците към вярата и моралните ценности на християнството

По материала работи: Златина Добрева
Отец Николай: Българските затвори са складове за хора

"Българските затвори са складове за хора”. Tова констатира в ефира на "България он ер" отец Николай Георгиев, регионален директор за Източна Европа и Централна Азия на програмата „Общество за помирително правосъдие”.
В своето ексклузивно интервю за телевизията той се опита да даде отговор на въпроса „Защо е така?”.
България е първата европейска държава, в която започва програмата „Пътешествието на затворника” на „Обществото за помирително правосъдие”, съобщи отец Николай. Българският духовник е един от създателите й. Програмата цели да приобщи затворниците към вярата и моралните ценности на християнството. Целта е до 2020 г. чрез „Пътешествието на затворника” 1 млн. лишени от свобода да извървят пътя към моралните ценности и добродетели. Статистиката сочи, че само 5-7% от затворниците са вярващи. Оказва се, че работата със затворниците е единствената социална дейност на Българската православна църква в момента.

Какво и как трябва да се направи, ще разберете от Сутрешния блок на телевизия и радио "България он ер" в понеделник, 13 април, в 8.00 ч.

Коментари

Новини Варна