IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна
България
15:07 | 15 ноември 2020
Обновен: 21:21 | 17 октомври 2024

Шефът на ТВ "Европа" разкри може ли да се казва НЕ на Борисов

Георги Харизанов анализира актуалната политическа обстановка и коментира намеренията на управляващите от ГЕРБ

По материала работи: Слав Велев
Шефът на ТВ "Европа" разкри може ли да се казва НЕ на Борисов

Снимка: Фейсбук/Георги Харизанов

 

Може да се казва НЕ на Борисов. Много хора казват "Не" на Борисов и нямат проблем с това. Премиерът повече цени хора, които му казват "Не", отколкото да му се подмазват. Това разкри в интервю за БНТ Георги Харизанов от Института за дясна икономика, член на ГЕРБ и изпълнителен директор на телевизия "Европа", предаде "Стандарт".

 

Във връзка с оттеглянето на предложението на ГЕРБ за детски надбавки за всички деца, анализаторът заяви, че става въпрос за политическо решение, което може да бъде коригирано в зависимост от политическата обстановка. "След като има втора вълна, след като има повторен натиск върху здравната система и върху системите за сигурност, няма нищо по-нормално от това едно решение да се ревизира. Аз приветствам това решение, според мен е неправилно да се раздават детски добавки поравно, както беше в едни други времена, в които всички бяхме еднакво бедни", каза Харизанов. По-рано днес полицаите излязоха с гневна декларация, в която остро се противопоставиха на решението детски надбавки отново да няма за всички деца, за да се спестят пари за вдигане на заплатите на униформените. Най-големият полицейски синдикат смята това за провокация и се заканва да потърси сметка и поиска извинение от вносителите на закона.

По въпроса разбират ли се партньорите в управлението Харизанов заяви: "Решенията между ГЕРБ, ВМРО и НФСБ се вземат на коалиционен съвет. ... Има много теми, по които те не са на едно мнение, но затова е този съвет, където се вземат решения, които да са най-близки до удовлетворяване на желанията на отделните страни и на техните избиратели.". По думите му лидерите на коалиционните партньори често са заявявали, че са доволни от управленския мандат до момента и по отношение на армията, на повишаване на пенсии и минимални заплати и т.н.

Коментари

Новини Варна