IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна
България
14:53 | 14 ноември 2020
Обновен: 18:44 | 13 октомври 2024

Пазри за детски няма, но за депутатски заплати - да

С 500 лева отгоре ще вземат народните избраници

По материала работи: Слав Велев
Пазри за детски няма, но за депутатски заплати - да

4803 лв. е вече минималната заплата на депутат от септември, като повишението спрямо юни е с 500 лева. Това става ясно от данните на националната статистика за средната заплата, предаде НОВА. Малко по-рано стана ясно, че управляващите от ГЕРБ се отказват от плащането на социална помощ за дете на всички родители, като парите за тази цел ще бъдат разпределени за увеличение на възнагржденията на полицаи и лекари.

 

 

Сред мотивите за оттеглянето са: недостатъчна обществена подкрепа за предложението, като някой родители дори са заявили, че се чувстват обидени от подобна помощ.

 

В същото време коалиционният партньор в кабинета "Борисов 3" НФСБ разпространи писмо, в което се казва, че партията настоява за приемане на така анонсираното по-рано плащане на социална помощ за всяко едно дете в България. 

 

 

След поредното увеличение на заплатите в администрацията най-много взема президентът. С добавката за прослужено време заплатата на Румен Радев става над 15 хиляди лева.

 

Шефката на парламента Цвета Караянчева и премиерът Бойко Борисов получават с 50% повече от депутатите, или 7204 лв. С добавката за трудов стаж месечната заплата на Борисов скача до над 10 хиляди лева, сочат още данните.

Коментари

Новини Варна