IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 25°
България
16:43 | 3 април 2015
Обновен: 00:08 | 8 септември 2024

Мъж загина при опит за кражба на проводници

Тялото е открито със следи от тежки изгаряния

По материала работи: Златина Добрева
Мъж загина при опит за кражба на проводници

Мъж загина при опит за кражба на съоръжения на ЧЕЗ. Рано тази сутрин служители на компанията са сигнализирани от органите на реда за инцидента, станал близо до с. Гуцал, община Самоков. Тялото е открито със следи от тежки изгаряния до електрически стълб. При извършената проверка е констатирано, че мъжът се е качил на стълба и е направил опит да открадне проводници под напрежение.

През последните години кражбите и увреждането на национални инфраструктурни обекти не само нанасят щети за милиони левове на редица комуникационни и транспортни компании и икономиката на страната като цяло, но се превръщат във все по-голяма заплаха за сигурността и безопасността на българските граждани и застрашават човешки животи – както на извършителите на посегателствата, така и на невинни хора.
От ЧЕЗ призовават посегателствата над елементи от инфраструктурата да бъдат третирани като престъпления срещу националната сигурност.

Коментари

Новини Варна